Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

AFFILIATE azaz PARTNERPROGRAMOK

A partnerprogram (angolul affiliate) annyit jelent, hogy más cégek termékeit, szolgáltatatásait értékesítjük az interneten keresztül. Ezért a közvetítő munkáért a cégek jutalékot fizetnek. Egyes cégek már kattintásért, vagy feliratkozásért is fizetnek, mások csak az Önön keresztül érkező vásárlások után. Van egyszintű és többszíntű jutalék, azaz vannak cégek, akik a rajtam keresztül leregisztrált partnerrogramban résztvevő által generált forgalom után is fizetnek.

Ön bármikor, ingyenesen csatlakozhat, csak regisztrálnia kell a vállalkozás honlapján. A regisztrálás általában ingyenes és mindössze pár percet vesz igénybe. Nagyon fontos, hogy mindig olvassa el alaposan a csatlakozás feltételeit!

A feltételek mellett megtudhatja a részleteket is, pl:

- mennyi jutalékot fizet a cég,
- mekkora összeg után folyósítják a jutalékot,
- kell-e számlát adni a jutalék kifizetéséhez,
- hogyan tudja figyelemmel kísérni az ajánlásait, eladásait,
- kell-e honlappal rendelkeznie a csatlakozáshoz
- hány linket helyezhet el honlapja oldalain,...

Ha megszegi a szabályokat, kizárhatják a partnerprogramból és esélye van rá, hogy nem kapja meg az addig összegyűlt jutalékát sem!

Minden partnerprogram jellemzője, hogy az adott cég, akinek a termékeit vagy szolgáltatásait szeretné ajánlani, egy egyedi azonosítóval ellátott partner linket bocsát a rendelkezésére. Ennek segítségével tudják figyelemmel kísérni, hogy az adott érdeklődő, vagy vásárló valóban Önön keresztül érkezett-e. Ezt a linket (vagy bannert) kell elhelyeznie a honlapján, vagy ajánlani e-mailben az ismerőseinek, barátainak.

A partnerprogram legnagyobb előnye, hogy a partner linkjének hirdetésén kívül semmilyen más teendője nincs. A termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos teendőket a partnerprogramot üzemeltető cég látja el. Ők veszik fel a rendeléseket, intézik a kiszállításokat, reklamációkat. Mindössze annyi a teendője, hogy felvegye az Önön keresztül érkező látogatók, vagy vásárlók után járó jutalékát.

Az eladások után százalékosan 5-50%-os jutalékot is kaphat, míg a kattintások, vagy regisztrációk után kevesebbet. Ha honlapjának magas a látogatottsága és illeszkedik a honlapja témájához az ajánlott partnerprogram, akkor nagyobb esély lehet az "átkattintásra" és több pénzt kereshet.

Az alábbi oldalon olvashatja azokat a partnerprogramokat, melyekkel én foglalkozom és amelyeket ajánlásra méltónak tartok.


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!