Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

A SIKER MINDEN

Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy a siker nem minden, de azt hiszem, értem, hogy mire gondolt valójában. Szerintem arra gondolt, hogy a pénz nem minden, és persze egyet is értek vele.

De ugyanakkor azt is gondolom, hogy a siker minden.
 
Először is életben kell tudjunk maradni. Évszakról évszakra meg kell tanulni kihasználni a mag, a talaj és az eső nyújtotta lehetőségeket, hogy sikerüljön fenntartani magunkat és a családunkat. De aztán tudnunk kell gyarapodni is az élet minden területén.

Érdemes megkérdezni felnőtt embereket: "Ha tudnád jobban csinálni a dolgaidat, csinálnád?" Szerintem majdnem mindenki igennel válaszolna erre a kérdésre.

Ha javíthatnál az egészségeden, nem tennéd meg? Ha többet tudnál tanulni, nem tennéd meg? Ha többet tudnál keresni és másokkal megosztani, nem tennéd meg? Ha javítani tudnál a kapcsolataidon és a szellemiségeden, nem tennéd meg?

Szerintem ez az, amiről a siker szól. Nem csak egy cél, ami mindenki számára ki van tűzve, hogy megpróbálják elérni. Úgy, ahogy Zig Ziglar mondta:

"A siker azt jelenti, hogy fejlődsz az élet minden területén, megnézed, hogy a nap, a hét, a hónap vagy az év végén el tudod-e mondani magadról, hogy fantasztikusan nagyot léptem előre az idén, a magam, a családom, a vállalkozásom, a karrierem és az egészségem érdekében."

Szerintem ezt a fajta sikert mindenki helyénvalónak tartja, mert valami olyasmi, amire mindannyiunknak törekednie kell.

Érdekesen fogalmaz a Biblia is. Azt mondja, hogy törekedjünk a tökéletességre, de nem mondja, hogy valaha is elérhetjük. A siker abban áll, hogy törekszünk egy kicsivel jobbak lenni ma, mint amilyenek tegnap voltunk, jobbak beszéd, nyelv, egészség, vagy minden más területén.
 
Szóval szerintem a siker minden!

Sikeredben bízva,
Jim Rohn

Forrás: Jim Rohn elektronikus magazinja


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!