Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

AZ ÁLDOZAT BEFEKTETÉS

Áldozat nélkül nincs siker, szokták mondani, és ez így is van. Aki nem tesz azért, hogy elérje célját, az soha nem is fog sikereket elérni. De az áldozat vajon tényleg olyan negatív és terhelő dolog, ahogy az a nevében is van?

Az áldozat szót sokszor félreértelmezzük. Jelentésére szinonimaként legtöbbször a valamiről való lemondást, és más, ehhez hasonló megpróbáltatásokat, áldozatokat említenek. Sokszor azonban megfeledkezünk a dolog másik részéről, amiben az áldozat valójában értelmet nyer, hiszen azért áldozunk, azért terheljük magunkat, hogy később valami jobbra tehessünk szert, amivel majd többek lehetünk.

Az áldozathozatal azt jelenti, hogy a jelenben lemondunk dolgokról annak érdekében, hogy később jóval jobbat, többet kapjunk majd. Az áldozat tehát valójában befektetést jelent.

Újabb kérdés azonban, hogy ha az áldozathozatal után jobbat kapunk, miért igyekszünk ennyire elkerülni ezt? Talán minden ember az "élj a mának" filozófiának hódol?

A mai kor társadalmára jellemző, hogy az azonnali kielégülést hajszolja. Csak az számít, amit most kap, amit most érez.

Ezért van az, hogy diákok milliói, ahelyett, hogy tanulnának, inkább mellékutakon próbálják megszerezni a jobb jegyet.

Ugyanezért érzik sokan, hogy a heti 40 óra munka után az egy-két óra túlóra óriási áldozat. Közben pedig irigyelnek másokat, akik saját vállalkozásukban sikert sikerre halmoznak, ezek mögött a sikerek mögött azonban nem ritkán napi 10-12 óra kemény munka van.

A sok hitelfelvétel is azért van, hogy kielégítsük vágyainkat. Most kell az a hatalmas képernyőjű televízió, most akarok nyaralni, most akarom azt az autót...

A 65 életévét betöltők közül alig néhányan rendelkeznek megtakarításokkal, miközben a valaha ismert leggazdagabb társadalomban élnek.

Meg kell tanulni áldozatokat hozni. Ezek ugyanis valójában olyan befektetések, amik hosszú távon térülnek meg. A boldogsághoz vezető úton sok áldozatot kell hozni, viszont ezek vezetnek minket a sikerhez és a beteljesüléshez.

"Nyereségre szert tenni kockázat nélkül, tapasztalatra veszély nélkül és jutalomra munka nélkül éppoly lehetetlen, mint élni anélkül, hogy megszületnénk."

Szerző: A. P. Gouthey


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!