Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

ENGEDD EL A MÚLTAT!

"Ne építkezz a tegnap bűneire és hibáira, hiszen akkor nem marad energiád és szellemed arra, hogy a mában megfelelően élj! Ne gondold azt, hogy a tegnap bűnei megakadályozzák azt, hogy a mában tisztán élj!" (James Allen-Ahogy gondolod)

Azt mondják, a 40 fölötti emberek többségének beszélgetései nagyrészt a múltról szólnak. Gyakran emlegetik a "régi szép időket," valamint a füstbe ment terveket, az elszalasztott lehetőségeket, és többször elhangzik a "ha visszamehetnék az időben" kezdetű mondat.

Ha hagyjuk, hogy később is a "múlt bűnei és hibái" uralják a gondolkodásunkat, elveszítjük az esélyt arra, hogy élvezzük a jelen örömét és a jövő boldogságát! Ezáltal elszalasztjuk az igazi lehetőségeket a JELENBEN!

John Maxwell "Kovácsoljunk a kudarcból sikert!" című kiváló bestsellere számos gyakorlati tanáccsal látja el az olvasót: "Ahhoz, hogy ma előrelépj, meg kell tanulnod búcsút inteni a tegnap sérelmeinek, tragédiáinak és terhének. Nem építhetsz szobrot a múlt problémáira, hisz így nem vagy képes előre haladni."

Szánj most egy kis idő arra, hogy összegezd múltad azon negatív történéseit, amelyek fogva tartanak. Minden egyes esettel kapcsolatban menj végig az alábbi módon:

1. Ismerd be a fájdalmat.
2. Bánkódj a veszteségen.
3. Bocsáss meg a személynek.
4. Bocsáss meg magadnak.
5. Határozd el magad, és engedd el ezt az eseményt, majd lépj tovább!

Még előtted állnak életed legszebb napjai, ha a "hibáid" szükséges leckeként fogod fel. Ha megérted azt, hogy minden egyes lecke egyre nagyobb bölcsességgel ruház fel, megérted majd azt is, hogyan haladhatsz előre életedben.

A legtöbb ember azért nem tudja álmai sikereit elérni, mert nem képes a múltat maga mögött hagyni. Nem képes lerombolni azokat a szobrokat, amelyeket régi sérelmeire és problémáira épített. A legjobb tanítás ezzel kapcsolatban egy motivációs trénertől származik, akinek a nevére már sajnos nem emlékszem, de a mondanivalójára igen: "Az életben nincsenek hibák, csak leckék." Érdemes ezen elgondolkozni...

Szerző: Vic Johnson
Forrás: Your Achievement Ezine


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!