Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

MARADJ MINDIG RUGALMAS

A Kansas City-ben található Menninger Intézet néhány évvel ezelőtt készített egy tanulmányt annak meghatározására, hogy a 21. században mely tulajdonságok a legfontosabbak ahhoz, hogy sikeresek és boldogak lehessünk.

A széles körű kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a legfontosabb tulajdonság, ami a gyors változás világában is fejleszthető és fejleszteni is kell, a rugalmasság.

A változás sebessége

Manapság életünket talán a változás gyorsasága befolyásolja leginkább. Egy olyan korban élünk, amikor sokkal gyorsabb ütemben következik be újabb és újabb változás, mint valaha az emberi történelem során. És a ritmus évről évre nő. Ma azonban a változás nemcsak hogy gyorsabb, hanem szakaszos is, nem egyenes vonalban növekszik, hanem beindul, megáll, és aztán előre meg nem jósolható irányba mozdul el újra. A változás minden oldalról közelít, és ráadásul olyan sokféle módon, hogy gyakran lehetetlen előre megmondani, mi fog történni a következő pillanatban.

A stressz fő oka

A változás hatalmas stresszt okoz azok életében, akik merevek és szilárd elképzelésük van arról, hogy hogyan "kellene" történnie mindennek. Beleszerettek abba, amit és ahogy csinálnak, és nem hajlandóak változtatni még akkor sem, ha egyértelmű indokuk lenne a változtatásra. Ne hagyd, hogy veled is ez történjen.  

Légy mindig nyitott az új információkra

Ahhoz, hogy rugalmas maradhass, mindig nyitottnak kell lenned, figyelned kell az új ötletekre, információkra és arra a tudásanyagra, ami segítheti vagy hátráltathatja vállalkozásodat vagy céljaid elérését. Egy jó ötlet elég ahhoz, hogy egy egész vagyont szerezhessünk vagy veszíthessünk el. Egyetlen ötlet segítségével elindulhatsz a gazdagság felé vezető úton, vagy annak hatására le is tudsz sodródni az útról.

Az új technológia hulláma

A változás legfőbb oka az új technológia gyors fejlődése. Minden új tudományos vagy technikai információ technológiai újításokhoz vezet, amelyeknek az a céljuk, hogy segítsenek az embereknek vagy vállalatoknak gyorsabban, jobban, olcsóbban vagy könnyebben véghezvinni dolgokat. És a technológiai változás sebessége is napról napra nő.  

Játssz bakugrást

Az üzleti élet olyan, mint egy végtelen bakugrás-gyakorlat. A "játékosok" mindig azt keresik, hogy egy jó bakugrással hogyan tudnák átugrani az ellenfelüket, és jobban, gyorsabban, olcsóbban kiszolgálni a vásárlókat. Aztán az ellenfél ugrása következik, aki újabb vagy jobb termékkel vagy szolgáltatással áll elő. Aztán ismét mi következünk egy újítással vagy fejlesztéssel. Erre egy újabb bakugrással előz az ellenfél, és a játék vég nélkül folytatódik.  

Konkrét lépések

Az élet bármely területén is találkozol stresszel vagy ellenállással, légy hajlandó beismerni, hogy esetleg tévedtél vagy nincs igazad. Határozd el még ma, hogy csökkented a hiányt, ahol csak lehet.

Szerző: Bryan Tracy
Forrás: mlm-cafe.com


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!