Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

SENKI NEM CSINÁLJA MEG HELYETTÜNK!

Amikor aláírjuk azt a jelentkezési lapot, amely jogot ad számunkra egy MLM üzlet elkezdéséhez, felépítéséhez, még fogalmunk sincs mi var ránk, sőt legtöbbször azt sem tudjuk, hogy miért is kapcsolódtunk ehhez a "valamihez", mit is keresünk mi ebben a dologban. Ott ül velünk szemben az a személy (barát, szomszéd, rokon, vagy egy alig pár héttel ezelőtt megismert majdnem-idegen), akitől a lehetőséget kaptuk, és aki meg van győződve arról, hogy mi együtt felépítünk egy fantasztikus üzletet. Jó esetben társunk, szüleink jóváhagyásával, vagy éppen lelkes támogatásával. Bár nagyon sok esetben, még annak a harcnak a megvívása is előttünk áll, tudniillik, hogy a szűk környezetünket, magunk mellé állítsuk.

Igazából egyetlen emberre számíthatunk, akit az MLM-ben legtöbb esetben szponzornak, vagy felső vonalnak hívnak, és anyagilag érdekelt a sikerünkben, akinek remélhetőleg meg van a tudása, felkészültsége ahhoz, hogy elég erős, és következetes legyen abban, hogy az úton maradjunk, és elég határozott ahhoz, hogy ne engedjen a saját fejünk után menni, kellő motiváltsággal rendelkezik ahhoz, hogy csüggedéseink időszakában erőt tudjunk belőle meríteni. A szerepe hihetetlenül fontos az indulásban, és az első lépéseknél. Az hogy később is az ő segítsége lesz e számunkra a meghatározó, az nagyon sok dologtól függ.

Amikor elindulunk ebben az üzletben, akkor egy úgynevezett szponzor vonal érdekeltségi körébe kerülünk, amelybe persze beletartozik a közvetlen szponzorunk, aki elindított bennünket, de az is aki őt indította, és aki azt és aki... így tovább.

Minden korrekt hálózati kereskedelem marketing rendszere, pénzügyi érdekviszonyai úgy vannak összerakva, hogy az egész vonal érdekelt legyen a sikerünkben. Ez egy igazán lelkesítő hír, ha jó rendszert választottunk.

Ugyan akkor ennek a "segítségnek" van egy óriási buktatója is!

Azonban ha már ismerjük ezt a veszélyt, akkor az csak rajtunk múlik, hogy ne sétáljunk bele a csapdába. Mert, olyan jól esik azt hallani, a szponzorunktól, hogy minden segítséget megkapunk, és hogy Ő mindent meg fog mutatni, mindig mellettünk lesz és stb.stb.!

Egyet soha ne felejtsünk el: Ez a mi, saját vállalkozásunk, és csak is mi vagyunk felelősek a sikerünkért.

Az igazi hozzáállás, és a jó megközelítése ennek a viszonynak a felső vonalunkkal - mert, hogy így is szokták nevezni a szponzort - az, hogy amit mi már meg tudunk tenni azt Ő, nem teszi helyettünk.

Barátom, szponzorom, és egyben életem, egyik mentora James Vágyi így fogalmazta ezt meg egyszer számomra:

"Mindent, megteszek érted, de semmit sem helyetted!"

Ez az a gondolkodásmód, amely ha képes lenne áthatni a mindennapokat, sokkal könnyebbé válna az életünk, és nem számítanánk, olyan dolgokra, sem szüleinktől, sem a környezetünktől, sem a kormányoktól, és még társadalomtól sem, amely csak hamis irányba és zsákutcába viszi az életünket. Amíg nem vagyunk képesek megtanulni ezt a gondolkodásmódot addig mindig kiszolgáltatottak és gyengék, és sérülékenyek leszünk.

Az egyik lecke, amelyet meg kellett tanulnom ebben a vállalkozásban, az ez volt.

A jó felső vonal tisztában van a felelősségével, és szerepével. Amely nem más, mint egy jól másolható mintát mutatni az üzlet építésének minden lépéséről, alapszabályairól, és folyamatos információs bázist biztosítani számunkra. Nem az, hogy beletelepedjen a családunkba, állandó szereplési vágyával, mindig a nyakunkon lógjon. Mi hívjuk Öt, mi kérjük az információkat és a segítségét, és nem fordítva.

Az igazán optimális esetben kialakul egy életre szóló barátság köztünk és a szponzor között, és a szponzorunk egyben mentorunk is lesz.

Néha azonban előfordul, hogy egy idő után képtelenek vagyunk kijönni a szponzorunkkal. Mi a teendő, mi történhet ilyenkor?

Semmi esetre sem az a megoldás, hogy lemondunk álmainkról, és abbahagyjuk a vállalkozást, hiszen nem vagyunk összekötve szponzorunkkal.

Ilyenkor van óriási szerepe a felettünk lévő szponzor vonalnak. Abban az esetben, amikor akarjuk a sikert a vállalkozásból, és komolyan gondoljuk, bátran tudunk a felettünk lévő, úgynevezett aktív felső vonalhoz fordulni a kívánt segítségért.

A világ legnagyobb MLM üzleteire abszolút jellemző, hogy a tulajdonos közvetlen szponzora - még mielőtt a siker elindult volna - türelmetlenség miatt, vagy egyéb ostoba okokból kilépett az üzletből.

A legnagyobb üzletrészem kialakulásának sztorija pár mondatban:
"Volt az üzletemben valaki, aki nagyon fiatalon és nagyon tapasztalatlanul kezdett neki a vállalkozásnak. Tulajdonképpen egyetlen üzleti partnerrel bővítette üzletét, viszonylag gyorsan. Aki viszont az indulás után látszólag inaktívvá vált, és semmit nem tett a sikerért. Kis idő elteltével a szponzor odajött hozzám és azt mondta, hogy Ő ki fog lépni.

  • Miért ez a sietség, hiszen még alig tettünk valamit az üzletedben? - kérdeztem.
  • Szükségem van arra a pénzre, amivel elindultam a vállalkozásban. - felelte Ő. (Tudni kell hogy ebben a rendszerben 3 hónapig az indulás költségét garanciaként, bárki visszakérheti, visszaadva, és befejezve a vállalkozást, mint lehetőséget. Természetesen kilépve az üzletből, az addigi pozícióból, ami azt eredményezi, hogy minden egyel feljebb csúszik.)
  • Mi annyira fontos, hogy ezt az igazán jelentéktelen összeget sem tudod nélkülözni az életedben? - jött a következő kérdés.
  • Szeretnék venni egy pár cipőt!

Hirtelen nem tudtam mit mondani, de a fejemben volt, hogy a felelőtlen döntések egyszer visszaköszönnek az életünkben. Két hónappal később a kilépett üzlettárs partnere elkezdett dolgozni, és néhány év alatt egy nagyon jelentős üzletet hozott össze Európában. Soha nem lehet már visszakapni a lehetőséget, visszakerülni a rendszerben elfoglalt régi helyünkre. Mindezt egy pár cipőért!

Alapszabály, ha már vannak üzlettársaink soha, soha, de soha ne lépjünk ki, mert a lehetőség mindig ott van!"

Tehát összegezve:

A szponzor és a szponzor vonal jelentősen befolyásoló tényező a sikerünkben, segít az indulásban, pontos és másolható mintát ad nekünk az úton, konzultál velünk, inspirál, előttünk jár, tanácsokat kérhetünk Tőle. Megmutat mindent, és ha hagyjuk, helyzetbe hoz Bennünket.

Azonban ne felejtsük el, hogy nem felelős a sikerünkért!

Mert a meghatározói, és építői sikerünknek: álmaink merészségében és nagyságában, hozzáállásunkban, munkánkban és munkaetikánkban, nyitottságunkban, és taníthatóságunkban, saját magunkról, önmagunk által alkotott képben, és önbizalmunkban van elrejtve. Önmagunk jobbá, erősebbé, formálása, és személyiségünk fejlődése határozza meg a sikerünket!

Ez, pedig csak is, kizárólag a saját felelősségünk!

Forrás: www.mategabor.info


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!