Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

VÁLTOZÁS

Az ember élete során folyamatosan változik. Ezek a változások hol tudatosan, hol pedig tudat alatt mennek végbe. Sokszor nem is vesszük észre, hogy változunk, mert akár több évbe is telhet egy-egy átalakulás, mégis, élete során minden ember megtapasztalja ezt a jelenséget. Vannak olyan változások, amik szembetűnők, könnyű őket felfedezni a külsőségekből. Az ilyen testi változások azonban sokszor szorosan kapcsolódnak a lelki, érzelmi változásainkhoz, amelyeket csak nehezen vehetünk észre.

A változásnak két iránya lehet.

Az egyik, amikor a kiindulási helyzetünkhöz képest negatív irányba mozdulunk el, vagyis nem építjük önmagunkat, hanem romboljuk. Ez a fajta degradálás vonatkozik mind a külső, mind pedig a belső énünkre. A jelenség kiindulópontja valamilyen külső hatás, aminek következtében előbb belül, majd a külsőségekben is megváltozunk. Például bekerülünk egy rossz környezetbe, azonosulunk a környezet szellemiségével, majd ez az azonosulás a külsőségekben jelenik meg szembetűnően.

A másik, amikor a kiindulási helyzetünkhöz képest pozitív irányba változunk, ezt fejlődésnek nevezzük. Az ilyen fajta változás, a testi átalakulásoknál az, amikor valaki elhatározza, hogy kilép abból, amiben eddig volt, tesz azért, hogy jobbra fordítsa sorsát, elkezd sportolni, életmódot vált, lefogy, jobb lesz az egészsége...

Azonban ennek a változásnak is van valamilyen kiindulópontja, egy oka, ami legtöbbször a lelkiekben keresendő. Mindig belül születik meg a változtatás vágya és csak később jelenik meg annak hatása a külsőségekben. A folyamat elején abból indulunk ki, ami körülvesz bennünket. Látjuk, érezzük, tapasztaljuk azt, amiben élünk, majd eldöntjük, hogy nekünk több és jobb kell annál, mint ami van.

A mai társadalom a megfelelésről szól, arról, hogy a környezetünk támasztotta követelményeknek, elvárásoknak eleget tegyünk. A környezet pedig szépséget és egészséget vár el, nem nézi jó szemmel az ennek nem megfelelő személyeket.

Aki sikereket akar elérni, annak tehát, ha akarja, ha nem, változnia kell, kiszolgálnia az elvárásokat. A kérdés csak az, hogy mikor születik meg ez az elhatározás, mikor tudatosul bennünk az, hogy ahhoz, hogy életünk jobb legyen, ahhoz nekünk is tennünk kell. Nem szabad úgy leélni az életet, hogy megelégszünk, elfogadjuk azt, ami van, mert a fejlődés hiánya is visszalépést jelent. Főleg akkor, ha közben körülöttünk minden változik, fejlődik. Mindig küzdeni kell, hogy beteljesítsük vágyainkat!

A változás az élet része, csak annyi a dolgunk hogy ezt elfogadjuk és nyitottak legyünk, készek legyünk megújulni, ha erre van szükség.

Forrás: mlm-cafe.com


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!