Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

MLM, Multi Level Marketing,
Network Marketing, hálózatos értékesítés...


Ez az oldalam azok számára készült, akik még nem ismerik ezt az üzleti modelt, vagy már hallottak róla jó dolgokat, de még nem nagyon értik, és azoknak, akik már tapasztaltak vagy jót vagy rosszat az iparágon belül.

"Fogyasztók százezreinek a mindennapok része, sokaknak könnyen elérhető lehetőség, másoknak rejtélyes ágazat az MLM vagy network marketing. Az biztos, hogy nagy üzlet és különleges világ ez - hatalmas világcégekkel, kiterjedt hálózatokkal, látványos rendezvényekkel, meglepő számokkal, körülvéve sok-sok tévhittel."

Az MLM vagy Multi Level Marketing, más néven network marketing, többszintű vagy hálózatos értékesítés a fogyasztási cikkek vagy szolgáltatások közvetlen értékesítésének egyik módszere.

A világon több száz olyan cég működik, amely felismerte a network marketing jelentőségét és termékeit ezzel a módszerrel kívánja eljuttatni a potenciális fogyasztókhoz.

Sokan azt gondolják, hogy az MLM üzlet csalás, illegális piramisjáték. Az igazi MLM azonban teljesen legális üzleti módszer. A piramisjátékról bővebben >>> ITT <<< olvashat.

Egy valódi network marketing cég a hálózatépítő által lebonyolított termékértékesítés, vagyis az eladási volumen alapján fizet jutalékot és juttatja különböző bónuszokhoz a partnereit szerte a világon, akár több ezer kilométerre is a cég központjától. Nem jutalmaz pusztán a toborzásért, vagy egy újabb hálózatépítő beléptetéséért. A hálózatépítő az általa belépett új partnerek után csak akkor kap jutalékot, ha azok már dolgoznak. (Ezzel szemben a piramisjátékok általában az új emberek toborzását fizetik meg, nincs legális, eladható termékük/szolgáltatásuk, így nagy a veszélye annak, hogy a sor végén lévők rosszul járnak).

A kezdet kezdetén az MLM-s munka azt jelentette, hogy a céghez csatlakozóknak tele kellett árukkal zsúfolniuk lakásukat, garázsukat. Névlistát kellett írniuk: családtagok, ismerőseik, barátaik... Majd ezeket végigtelefonálva (vagy személyesen) meg kellett hívni a lakásukba, vagy a cég által tartott bemutatókra és különböző tárgyalástechnikai és kifogáskezelési "módszerekkel" rájuk kellett tukmálni a termékeket és az üzletet.

Az agresszív, értékesítés-orientált, tőke-erős emberek pedig lefölözték a haszon nagy részét, miközben mások lényegében alig jutottak jövedelemhez.

Sokan kellő termékismeret, értékesítési tudás és emberismeret nélkül, erőszakosan léptek fel és ezzel hosszú időre lerontották az MLM presztizsét.

Ez a folyamat azóta is tart, mivel egyesek még ma is a fenti módon dolgoznak, így egyáltalán nem csoda, hogy sokan elzárkóznak attól, hogy egy MLM cégben tevékenykedjenek.

Számomra az igazi MLM-s munkát nem a manipulatív meggyőzés, vagy befolyásolás, hanem a korrekt tájékoztatás jellemzi - csak azok számára, akik ezt önszántukból igénylik.

"A Network Marketing, az emberekkel való kommunikáció üzlete, így bármi,
ami képes ezt a folyamatot felgyorsítani, vagy hatékonyabbá tenni,
segíteni fogja  a fejlődést. "

Az Internet és a számítástechnika fejlődésével kevesebb idő alatt, sokkal több emberhez jutok el. Sose tettem, de az online módszerekkel véglegesen elkerülhetem, hogy a családom, a barátaim és az ismerőseim "zaklassam". A termékekről, a saját terméktapasztalataimról készült honlapjaimon, blogomon tájékoztatom az embereket, illetve megismertetem velük azokat az anyagi lehetőségeket is, amelyekhez akkor juthatnak, ha ők is hasonlóan járnak el. Legyen az idegen vagy általam már ismert ember, csak az Ő kezdeményezésére adok további részletes tájékoztatást a termékekről/szolgáltatásokról és/vagy az üzleti lehetőségről.

Nem mindenki szereti a technika vívmányait, így ha valaki személyesen kívánja velem felvenni a kapcsolatot, és így kéri a tájékoztatást, akkor természetesen alkalmazkodom hozzá, és nem ragaszkodom az online kapcsolattartáshoz.

A termékek kifizetésével, raktározásával, kiszállításával már nem nekünk kell foglalkoznunk, ezeket a feladatokat a cégünk végzi el helyettünk egy webáruház segítségével.

Vannak ügyfeleim, akiket "csak" a termékek érdekelnek és vannak partnereim, akik az üzleti lehetőséggel is élnek. Mindenkivel az igényei szerint foglalkozom. Így épül fel végülis a saját ügyfél és partneri hálózatom. Élvezhetem a vállalkozói lét gyümölcseit, annak hátrányai nélkül. Nem én keresem az embereket fel, hanem ők keresnek engem, nincs részem visszautasításban, hisz csak az keres meg, akit érdekel, amit ajánlok.

Egyik ismert kapcsolati rendszer sem ismeri el olyan mértékben az egyén szabadságát és felelősségét, mint a network marketing! A csatlakozás első percétől szabad vagyok, a partnereim és a módszereim saját magam választom meg!

Persze a cég által előírt szabályokat mindenkinek be kell tartania. Vannak cégek, akik nem haladnak a korral és rég elavult, értelmetlen szabályokhoz ragaszkodnak, így a velük való hálózatépítés sokszor nem nevezhető függetlennek. Feltétlenül el kell olvasni a cég előírásait, mielőtt csatlakozunk, hogy eldönthessük, tudjuk-e, akarjuk-e vállalni a benne foglaltakat!

Személy szerint túl vagyok 2 "vaskalapos" cégen, és pár éve már megtaláltam azokat a cégeket, melyek nem gátolnak, hanem valóban segítenek a céljaimban.

Csak azokkal az emberekkel dolgozom, akik az én elveim követik, azaz hajlandóak tudomásul venni, hogy nem az a dolguk, hogy erőszakosan és kéretlenül rátukmálják mindenkire a termékeket és az üzleti lehetőséget, hanem az a dolguk, hogy korrekt tájékoztatást adjanak - azok számára, akik ezt kérik.

Fontos számomra, hogy az üzleti partnerem segítőkész, ember barát, jó kommunikációs képességű, tanulni vágyó, szorgalmas legyen, és ne csak a pénzkereset hajtsa. Aki nem ilyen és nem hajlandó önmagáért és másokért ténylegesen tenni, az lemorzsolódik, amit egyáltalán nem bánok. Két cikket ajánlok a figyelmébe ezzel kapcsolatban:

Ügyfélorientáltság

Toborzó vagy szponzor?

Az alkalmas partnerekkel tovább folyik a munka (szponzorálás), lesznek saját ügyfeleik, partnereik, segítem őket. A felső szponzori vonal, a nagyszerű oktatások és trénerek segítségével megtanulnak ők is helyesen bánni a náluk érdeklődőkkel, az ügyfeleikkel, ill. elsajátítják a hatékony szponzorálást. Mindenki a saját tudásához és tenni akarásához mérten emelkedik a szponzori vonal különböző fokozataira. A különböző szinteken lévő partnerek érdekei egybe esnek, így nagyszerűen érvényesülhet a kölcsönös segítés elve, amely az emberekből a legnagyszerűbb tulajdonságokat hívja elő.

Több millió ember tevékenykedik ebben az üzletágban szerte a világon. A "kisemberek" tömegének ajánlja a pénzügyi és egzisztenciális szabadság valódi lehetőségét. Családanyák, diákok, üzletemberek, nyugdíjasok keresnek vele biztos jövedelmeket a hagyományos üzlet buktatói nélkül. Nagy előnye hogy otthonról is végezhető, akár mellékállásként, vagy főállásként, de aki igazán komolyan és szívvel csinálja, azaz "ráérez az ízére", annak előbb-utóbb teljesen az életformájává válik.

Egy MLM cégben lehetőség van a passzív jövedelemre. Ha alkalmazottként vagy önálló vállalkozóként, viszonteladóként dolgozunk, csak addig van jövedelmünk, amíg dolgozunk. Az MLM üzletben viszont egyszer kell a saját hálózatunkat JÓL felépíteni és utánna a már meglévő hálózatunk forgalma után már akkor is van jövedelmünk, ha épp nem dolgozunk minden nap.

Ehhez persze szükséges a tisztességes, valódi ügyfélközpontú és szponzori hozzáállás, a hálózatban lévő ügyfelekkel és partnerekkel a segítőkész kapcsolattartás. ÉS nem megy máról holnapra! Ha ugyanis hamar hátradőlünk és nem csinálunk semmit, akkor mindez összeomlik, mint a kártyavár.

Kevés pénzzel el lehet indulni, viszont keményen és kitartóan dolgozni kell, mert aki türelmetlen és/vagy várja a mannát az égből, annak semmi esélye, hogy felépítse a saját, hosszútávon is működő, nyereséges hálózatát.

Egy igazi MLM-ben nincs belépési díj, a legtöbbször egy kedvezményes áru kezdőcsomagot kell megvásárolni, benne a cég néhány alaptermékével, mely arra szolgál, hogy kipróbáljuk, legyen saját terméktapasztalatunk. Számomra természetes, hogy csak olyan terméket (szolgáltatást) ajánlok mások számára is, amit én már "leteszteltem", azonosulni tudok vele, és tudom, hogy igazi értéket adok vele. A nevemet nem adom akármihez!

A kezdőcsomag árából, azaz egy új partner belépése után a szponzor (aki által csatlakozott) nem kap jutalékot. Neki nem az az érdeke, hogy beléptessen embereket, hanem az, hogy megtanítsa őket mindarra, amit ő tud, és csak akkor kap jutalékot, ha az illető el kezd dolgozni és nyereséget termel a cégnek. Ilyenkor a cég tulajdonképpen a szponzori munkát jutalmazza a jutalékkal és a bónuszokkal.

Sokszor tapasztalom - sajnos, hogy egyesek nem kevés pénzt áldoznak a lehető legmagasabb pozícióról indulásért (pl. egyszerre többszáz termék megvásárlásával, vagy sok-sok ember hálózatba csábításával).

Persze, fontos a siker. DE milyen áron? ÉS biztos, hogy ez hosszútávon is sikert fog hozni?

Számomra fantasztikus érzés egy új ügyfél kiszolgálása, és elsősorban nem azért, mert ebből jutalékom származik, hanem azért, mert így egy emberrel többnek segíthettem a problémája megoldásában. Az is nagyon jó, amikor egy ember a segítségemmel szabadul ki a nehéz anyagi helyzetéből.

Ha valakin látom, hogy hajlandó önmagáért tenni, akkor is segítek, ha épp nincs belőle anyagi hasznom és "nem kapok a munkámért kenyeret a boltban". (Tudni kell azonban, hogy hol a határ a jótékonykodásban és mikor lesz belőle kihasználás.)

Ha jól végzem a dolgom, akkor az ügyfél és partneri kapcsolataim hosszútávra biztosítják, hogy az én életem is elégedett legyen, elérjem a céljaim.

Aki viszont egy pozíciót csak megvásárol, de nincs alatta elégedett ügyfél és partneri kör, annak a pozíciója ingatag, a trónján nem sokáig csücsülhet, hamar elkopnak alóla az emberek. Arról nem is beszélve, hogy kihagyja azt az érzést az életéből, hogy sok-sok ember egészsége és anyagi helyzete általa lett jobbá.

Nekem is vannak vágyaim és álmaim, de szerintem az a ház, amely nincs jól alapozva, nagyon hamar összedől. A sikerért meg kell dolgozni, nap, mint nap, - ez elkerülhetetlen és bizony időbe tellik!

Nem győzőm elégszer hangsúlyozni, hogy az MLM-ben tevékenykedést ne csupán pénzforrásként tekintsék, hanem mint az embertársi szolgálat, és az önmegvalósítás nagyszerű lehetőségét is.

Családom, szponzoraim, mentoraim, partnereim és ügyfeleim támogatása, tanításai pénzben nem kifejezhetőek, a segítségükkel megtapasztalhatom, hogy lehet másképp is élni, mint csak a pénzt és a sikert hajkurászva. Ezúton is hálásan köszönöm Mindenkinek, aki segít a saját utamon járnom!

Az alábbi oldalon olvashatja azokat az MLM (Multi Level Marketing, Network Marketing...) lehetőségeket, melyekkel én foglalkozom és amelyeket ajánlásra méltónak tartok.


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!