Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

Passzív jövedelem

"A jövedelemnek két fajtája van: a munkából származó és a passzív jövedelem. A munkából származó jövedelmet aktív munkával szerezzük. Ez lehet a munkahelyünkön kapott rendszeres fizetésünk vagy - vállalkozók esetében - a vállalkozás által termelt profit vagy jövedelem. Munkából származó jövedelemre úgy tehetünk szert, hogy az időnket és a munkánkat fektetjük be.

A passzív jövedelem olyan pénz, amit aktív munka nélkül szerzünk. A passzív jövedelemnek két alapvető formáját említettem.

Az első a "nekünk dolgozó pénz". Ide tartozik a befektetésekből származó jövedelem, úgy mint részvények, kötvények, letéti jegyek, befektetési alapok, de a jelzáloghitelek vagy egyéb eszközök birtoklása is, amelyek pénzre válthatók.

A passzív jövedelem másik jelentős formája a "nekünk dolgozó vállalkozás". Ez azt jelenti, rendszeres jövedelmünk származik olyan vállalkozásokból, melyekben nem kell személyesen jelen lennünk, ugyanakkor mőködési bevételükből részesülünk. Ilyenek a bérbe adott ingatlanok; könyvek, zeneművek, software-ek szerzői honoráriuma; ötleteink szabadalma; franchise tulajdonjog; raktárépületek tulajdonjoga; pénzbedobós automaták birtoklása; vagy hálózati marketing, hogy csupán néhány példát említsek. De lehet ez bármilyen vállalkozás, amely nélkülünk is rendszeresen működik.

A hálózati marketing például fantasztikus ötlet. Először is általában nincs hozzá szükség jelentős mennyiségű kezdőtőkére. Másodszor a kezdeti munkabefektetés után rendszeres jövedelmet biztosít (ugyancsak a passzív jövedelem egyik formája) évről évre. Próbálja meg ezt valaki elérni hétköznapi irodai munkával!

Nem tudom eléggé hangsúlyozni a passzív jövedelem fontosságát. A dolog egyszerű. Passzív jövedelem nélkül sosem leszünk függetlenek.

A legtöbb embert arra programozták, hogy ne tegyen szert passzív jövedelemre. Mit mondtak a szüleink úgy tizenhárom és tizenhat éves korunk között, amikor pénzt kértünk tőlük? Azt ajánlották: "Menj csak, fiam, és nézz valami passzív jövedelem után!"? Kétlem.

A legtöbben azt hallottuk "Menj dolgozni!"; "Szerezz állást!", vagy valami ehhez hasonlót. Azt tanultuk, hogy a pénzért dolgozni kell." T. Harv Eker - A milliomos elme titkai

Ha a passzív jövedelem témába jobban bele kíván mélyedni, ajánlom még a figyelmébe >>> "Robert G. Allen - Passzív Jövedelem Források" <<< című könyvét.

Alkalmazottnak lenni tiszteletreméltó és néha még élvezetes is, csak hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő. Az emberek 96%-a alkalmazottként vagy önalkalmazottként (vállalkozóként) az idejét adja pénzért cserébe, azaz csak egyszer fizetik meg az erőfeszítéseit. Ez több okból sem túl szerencsés:

- Mindig szükséges hozzá a személyes közreműködés
- Gátat szab az idő (1 nap "csak" 24 órából áll mindenkinek)
- Ez a legnagyobb mértékben megadóztatott jövedelem
- Ha valami miatt nem tud dolgozni, jövedelme is megszűnik

Ezzel szemben a passzív jovedelemnél csak egyszer fejtünk ki kemény munkát, és ez olyan állandó jövedelmet eredményez, amely hónapokon, esetleg éveken át áramlik hozzánk.

"Egy alkalmazott napszámos másnak a gyümölcsösében. Csak akkor kap fizetést, amikor dolgozik.

Egy vállalkozás tulajdonosának a vállalkozás a saját gyümölcsöse. Ugyanúgy, a részvényesnek a vállalat, amelynek a részvényét birtokolja. A gyümölcsfák akkor is teremnek és gazdagítják a tulajdonosokat, amikor azok nem dolgoznak. Egy alkalmazott esetében ezt nem lehet elmondani.

Egy gyümölcsfa akkor is nő és terem, amikor éppen mással foglalkozol, igaz? Némi törődést néha igényel, de nem folyamatosat. A passzív jövedelem, mint elv, egy gazda - egy gyümölcsfa tulajdonosa - szemszögéből jól megérthető." (sikertervezes.com)

Nem az az igazán gazdag, és sikeres, akinek több pénze van, hanem az, akinek van ideje mindenre, amit csak csinálni akar, azaz szabad ember.

Ha az egyes emberek életét aszerint vizsgáljuk meg, hogy ténylegesen mennyi idővel gazdálkodik szabadon, akkor kiderül, hogy sok ember nem is olyan gazdag, és sikeres, mint amilyennek látszik. A legtöbb sikeresnek és gazdagnak vélt vállalkozó például sokszor nagyobb taposó malomban, van, mintha alkalmazott lenne.

Miről beszélek?

Arról, hogy potenciális jövedelmüknek van felső határa, mivel ők bár alkalmazottakat is fogalkoztatnak legtöbbször, mégis ugyanúgy az idejüket adják cserébe a pénzért. Önmaguktól legtöbbször sokkal többet követelnek, mint alkalmazottaiktól, és saját maguknak nagyobb hajcsáraivá válnak, mint alkalmazottaiknak. Arról nem is beszélve, hogy a hagyományos vállalkozások nagy versenyében egy percig nincs megállás, különben a verseny áldozatává válnak.

A passzív jövedelmeknek több ismert formája van, mint ahogyan azt az oldal elején is olvashatta T. Harv Eker tollából.

Gondolja most át a saját helyzetét!

Rendelkezik olyan tőkével, melyet ingatlanokba, részvényekbe és egyéb értékpapírokba fektetve, vagy esetleg bankban kamatoztatva szert tehet passzív jövedelemre?

Tud olyan alkotást, szerzeményt stb. létrehozni, amiből kinéz az Ön számára jogdíj?

Ha ez az út valamiért (kevés pénz, tudás, idő ) nem járható az Ön számára, akkor érdemes más lehetőséget is figyelembe vennie.

Az egyik ilyen lehetőség az általam is végzett tevékenység az online távmunka. A modern internetes eszközök használatával az átlagembernek is lehetősége nyílik passzív jövedelem forrás kiépítésére, méghozzá nem túl sok pénzbefektetéssel, viszont annál több szellemi tőke befektetésével és türelemmel. Bővebbet az >>> Ajánlataim <<< oldalon olvashat.


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!