Főoldal Cikkek Könyvek Ajánlataim Kapcsolat

TÁVMUNKA-ESÉLYEGYENLŐSÉG NEGYVEN FELETT

A Családi.net cikksorozatából

A nőkre mindig nehéz feladatok hárultak. A család összetartása, a házimunka, a gyermeknevelés, és mindemellett a munkavégzés nem egyszerű feladat.

Kevés olyan nő van ma, aki álláskeresés során nem szerzett negatív tapasztalatot. A fiatalabb korosztály ki van téve az elbocsátásnak, s már az első interjúban fogadalmat kell tennie, hogy nem tervez esküvőt, vagy kisbabát még jó pár éven át. Ehhez még hozzáadhatjuk azt a kiegészítést, amikor a GYES-ről visszatérő kismamák igyekeznek elhelyezkedni. Számukra hátrányt jelent a gyermek. Később pedig, amikor a gyermekek többsége már kirepült a családi fészekből, szinte egyáltalán nem találnak munkát.

Annak ellenére, hogy ma már a munkaadók majdnem egy éves időtartamra is igénybe vehetik a középkorúak foglalkoztatása esetén járó járulékkedvezmények, még mindig nem találnak munkát. A munkaadók többsége vagy nem tud a lehetőségről, vagy a pályázatírási ismeretek hiányában nem szán időt a bővebb információszerzésre.

Nem beszélve arról, hogy ma már a nyugdíjasok többsége is kénytelen ilyen-olyan munka után nézni, mert másként nem él meg fizetéséből. Mivel még a fiatalabb nőknek is nehézséget jelent az elhelyezkedés, számukra szinte lehetetlen. Ma már a technológia fejlődésével szinte teljesen megszűnt a régen jól működő bedolgozás, mely a szakképzettség és informatikai ismeretek hiányában is jól működött, egyre kevesebb a lehetőség.

Megoldást jelenthet azonban a bedolgozást leváltó távmunka. Ehhez viszont továbbképzésekre, illetve a szükséges technikai eszközök beszerzésére van szükség. Ma már a legtöbb településen találhatók E-Magyarország pontok, illetve teleházak, melyek időszakos jelenlétet igénylő munkák esetén megkímélik a munkavállalót a nagyobb kiadásoktól.

A nem a munkáltató telephelyén folytatott munkavégzés esetén szinte soha nem jelent hátráltató tényezőt az alkalmazott életkora, szociális- vagy családi helyzete. Legtöbb esetben a referenciamunkák alapján születik döntés, így a hátrányos helyzetű munkavállalók, akár fogyatékkal élők, kismamák, vagy idősebb korosztályhoz tartozók, egyenlő esélyekkel indulhatnak.

Hazánkban még kevés azon munkaadó, aki a munkavégzéshez szükséges technikai hátteret is biztosítja. A távmunka hatalmas előnye azonban az esélyegyenlőségben rejlik.

Szerző: Sarka Kata


Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2010 © Minden jog fenntartva!